Pearl Akoestisch

Als grootste Pearl dealer in Nederland hebben we een aparte afdeling gemaakt met alleen Pearl drumstellen en hardware. dit fantastisch merk staat bekend om zijn erg goede prijs/kwaliteit verhouding. We hebben de Pearl Export , Decade Maple , Master Maple Complete en de compacte Midtown testklaar staan.
Dit zijn de meest populaire Pearl drumstellen die gecombineerd zijn met Pearl hardware in verschillende prijsklasses. Ook kunt u vrijwel alle enkele pedale van Pearl testen aan een testrack!
In hetzelfde gebouw staan ook c.a. 150 cymbals van Arborea opgesteld die kunt testen en combineren met een drumstel. Daarom kunt u bij ons ook de Pearl Export Ketelset kopen (zonder hardware pakket en SBR cymbalset voor slechts € 475 !!! Dan kunt u zelf beslissen welke cymbals en hardware u het beste passen!
Wij bieden de laagste prijsgarantie maar u krijgt wel de service en kennis van een gespecialiseerd winkel!
Wij werken daarom op afspraak zodat wij u alle aandacht kunnen geven en u op uw gemak kan testen en informatie inwinnen.
Deze locatie vindt u op de Energieweg 15H in Leerdam.

U bent van harte welkom na het maken van een afspraak!!!
Erik-Jan Hoornstra 06-30071236
Hans Sprenger 06-48083505

Pearl Elektronisch

Wie kent niet de Pearl Mimic Pro module? Door velen beschouwd als de absolute top!
Fantastische multilayer geluiden van Steven Slate verpakt in een kast met 14 inputs en 14 outputs ! Enorm veel mogelijkheden maar dankzij een overzichtelijk touchscreen menu relatief eenvoudig in gebruik.
We gaan niet verzanden in de vele mogelijkheden en voordelen die deze module biedt maar u kan deze gewoon komen testen en kopen (vrijwel altijd uit voorraad leverbaar) in onze zaak. Daar staat ook de Pearl E/Merge opgesteld (informatie hieronder op deze pagina). Tevens kunt u ook deze Pearl producten vergelijken met de ATV aDrum , Roland VAD506 , Roland TD17-KVX , Efnote 3 en Efnote 5 , Alesis Strike Pro SE , Alesis Crimson , ATV-EXS-3 en EXS-5. Uiteraard staan daar ook de akoestische drumstellen welke zijn omgebouwd naar elektronisch. Deze zijn gecombineerd met de fantastische Pearl Mimic Pro en de fantastische ATV-AD5 module.
Deze locatie vindt u op Achter de Kerk 17a, 4141CJ in Leerdam.
U bent van harte welkom na het maken van een afspraak!  
Hans Sprenger 0648-083505

De Pearl e/MERGE


Pearl en Korg zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de ontwikkeling van een elektronisch drumstel.
Pearl heeft de input gegeven aan Korg wat een akoestische drummer verlangt en Korg heeft natuurlijk alle elektronische know-how in huis om dit te ontwikkelen en te realiseren.

Daarlangs heeft Korg al jarenlang bewezen met de Wavedrum dat zij wellicht de beste trigger in huis hebben die er bestaat.
Zoals we van Pearl gewend zijn, brengen zij pas iets op de markt wanneer het 100% is!
Ze hebben dan ook 7 jaar de tijd genomen voor de ontwikkeling van dit werkelijk fantastische drumstel!

Zelf ben ik niet snel meer onder de indruk, ATV heeft al laten zien hoe geweldig elektronisch drummen kan zijn, maar toch is het Pearl gelukt om mij te verbazen.
Dit deden ze al eerder met de Pearl Mimic Pro module, gewoon de beste allround drummodule ter wereld en nu met de Pearl e/Merge.
Het is altijd mooi wanneer een fabrikant met een eigen filosofie aan een project begint en het is nog mooier wanneer ze hierin slagen!
Dit is het eerste elektronische drumstel waarvan de (eigen ontwikkelde) vellen absoluut hetzelfde aanvoelen als van een akoestisch drumstel!
Deze vellen bestaan uit 6(!) lagen.
De module is ook werkelijk fantastisch!
Waar andere modules goed of erg goed zijn, heeft deze module - tot zover ik heb kunnen testen - alles wat een (professionele) drummer maar kan wensen voor een optreden of voor in de studio.

Korte opsomming:

- kwalitatief erg goede opnames van originele snares, toms, cymbals etc

- deze samples zijn toch nog naar wens in klank te veranderen

- standaard 8(!) + 2 outputs zodat de geluidsman alles goed kan regelen en uitsturen

- de aanwezigheid van zeer veel bijzondere geluiden van Korg

- een schuif voor de ambience om snel en makkelijk een ruimtelijk effect toe te voegen tijdens het drummen

- zeer veel instelmogelijkheden op het gebied van de aanwezige samples en triggers waardoor iedereen de juiste instelling en geluid kan vinden

- eenvoudige bediening ondanks de uitgebreide mogelijkheden!


Het laatste punt is erg belangrijk.
Ik mocht een tijd geleden dit drumstel uitproberen voor de introductie en, op de hihatcalibratie na, vond ik meteen mijn weg.
Tijdens deze ochtend werd ook duidelijk dat Pearl een elektronisch drumstel heeft ontwikkeld, waarbij ik weinig minpunten heb kunnen ontdekken en waarvan alles goed tot zeer goed, zelfs uitmuntend functioneert.
Zelfs de hihat functioneert erg goed wat toch altijd een vaak voorkomend zwak punt is bij andere merken.

De afmetingen van de toms zijn van akoestisch formaat (10", 12", 14" snare, 14" floor en 18" kick) en ook de cymbals hebben normale afmetingen.
Alles is dual triggered (dus in iedere tom zijn 2 geluiden in te programmeren, vel/rand) en dit geldt ook voor de cymbals. De snare en ride kunnen 3 verschillende geluiden voortbrengen.
Zoals op de foto's te zien is staat alles op een full proof rack van Pearl.
Kortom, mijn elektronisch drumhart heeft er weer een nieuwe liefde bij!

De standaard versie met 18" kick heeft een prijs van € 4.199, De traditional met kleine elektronische kick € 3.999.
De meerprijs van de afgebeelde versie met extra 14" tom en extra 15"crash is inclusief houders kabels en rackklemmen € 750, Alle prijzen zijn inclusief BTW. Een Pearl e/MERGE wordt standaard geleverd met een snarestand en afgebeeld rack . Een drumkruk, baspedaal en hihatstandaard zijn niet bijgeleverd. Mocht u deze niet hebben, dan vinden wij daar wel een oplossing voor.

Maak gerust een afspraak zodat u in alle rust deze Pearl kan komen testen onder het genot van een kop koffie of ander drankje.
Het is absoluut de moeite waard en natuurlijk heb ik ook andere elektronische drumstellen staan die u dan ook kan testen voor een goed vergelijk en vooral om een goede keuze te kunnen maken welke bij u past!

Inruil van uw elektronisch drumstel (ATV en Roland) is bespreekbaar. Ook akoestisch drumstellen tot een waarde van € 750.


Graag tot ziens!
Standaardversie is voorzien van 3 toms en een 1 crash. De afbeelding is een uitgebreide versie.
TECHNISCHE GEGEVENS:

Model e/MERGE

Configurations e/HYBRID: 10”, 12” and 14” toms, a 14” snare, and a 18" Kick Pad.

Includes PUREtouch Cymbals, 15" crash , 18" ride and 14" hihat

ICON e-Rack,

MDL1 ModuleSound Generator 2 CPU (4 core + 2 core)

Polyphony 128 voices

Library 700 HD Sound Library

Drum Kit 35 HD Kits

Effects 36

SongRecording Time Approximately 12 Hours

Song Recording Type 44.1kHz, 16 Bit WAV

Click Tempo BMP 30 - 300

Click Beat 1/2 - 24/2, 1/4 - 24/4, 1/8 - 24/8, 1 – 24/8T, 1/16 – 24/16 (T=Triplet)

Click Voices 10

Controllers Knobs and Ambient SliderControl

Display 3.25” x 1” Graphic LCDConnectors

Master Out L/Mono & R

Direct Out (8)

Headphones Out

Aux In TRS Mini

Main trigger Inputs (DB–25 Connectors)

Accessary Inputs (3)USB to PC Port (Transport USB Audio & MIDI Data)

USB-a (For WAV files and Settings Data)

MIDI MIDI OutputPower Supply 100-120V, 50-60Hz, Switching power SupplyDimensions,

Weight 2.2lbs, 9”W x 7.5”D x 2”H

Website Pearlemerge.com