De Ef-Note 3 is een Ef-Note met dezelfde techniek als de overige types.
Het grote verschil zit in het feit dat deze een hihatpedaal heeft en geen dubbele hihat op een standaard. De standaards voor de toms/cymbals hebben een speciaal design wat gepatenteerd is. Erg makkelijk te vervoeren en zeer stabiel!
De module heeft een uitgebreid touchscreenmenu die erg overzichtelijk is. De Ef-Note 3 heeft 70 geluiden en is voorzien van 15 kitjes. De geluiden zijn aan te passen met tuning , sustain en ook een effect toevoegen is mogelijk. De aangepaste instrumenten kan je opslaan in een bibliotheek zodat er altijd over kan beschikken. Je kan onbeperkt kitjes samenstellen en je eigen geluiden. Ook kan je tot 4 geluiden layeren in een kitje. Er zitten erg veel inputs in zodat je 4 toms maar ook nog 3 crashes kan aansturen!
De module heeft ook een metronoom, songs, oefenfunctie, opnamefunctie etc. etc.
Via de bluetooth kan je lekker via jouw telefoon of tablet met jouw favortiete muziek via spotify meedrummen
De Ef-Note 3 is voorzien van een 12" snare en 12" floor. De 8" kick is voorzien van een stuiterabsorberende laag wat erg lekker speelt en geschikt is voor een dubbele kick. De toms zijn 10" en zijn net zoals de snare en floor voorzien van 3 triggers onder het vel. Geen hotspot dus!
De rimclick wordt apart aangestuurd zodat er geen overspraak is met een rimshot. Alle cymbals zijn tripple triggered zodat je met de overgebleven kabels een derde geluid kan plaatsen in de cup.  
De hihat (12") is op een standaard samen met de module. de crashes zijn 14" en de ride 16". De bellfunctie is overigens gevoelig waardoor je er niet op hoeft te hameren en heeft daardoor mooie layering.