Waarom worden elektronische drumstellen steeds populairder?
Iedereen die ooit akoestisch gedrumd heeft of in de buurt heeft gestaan van een akoestisch drumstel dat bespeeld werd, weet dat deze enorm veel geluid verspreidt.
Menig drummer heeft daarom gehoorbeschadiging opgelopen.
Door dit hoge eigen geluid is het op het podium tijdens een optreden een kabaal van jewelste met bijkomend effect, dat de andere muzikanten hun versterkers dusdanig moeten opschroeven om boven het geluid van een akoestisch drumstel uit te komen.

Dit is niet wenselijk in de kleinere zalen en mede-muzikanten op het podium.

Het nadeel van elektronische drumstellen is weer, dat deze op een podium er vaak "zielig" uitzien en de afmetingen van de toms en bekkens onprettig klein zijn.
Maatwerk In Drums heeft zelf triggers ontwikkeld die geen last hebben van een hotspot en die i.c.m. de ATV AD5 module of de Pearl Mimic Pro module met zeer veel nuance te bespelen zijn.
U kunt nu eindelijk met veel gevoel elektronisch drummen, waardoor deze sets populair zijn bij de betere hobbyisten, in muziekstudio's, kerken, muziekstudio's van ziekenhuizen en vooral op podia.
U heeft vast wel eens een drumstel van Maatwerk In Drums gezien tijdens een optreden, of misschien niet, omdat u geen verschil ziet...!
Dankzij de ATV AD5 module en de Pearl Mimic Pro module - die origineel opgenomen geluiden van snares, bekkens en toms hebben - hoort u geen verschil t.o.v. een akoestisch drumstel!
Het eigen geluid van onze drumstellen is erg laag, waardoor ze ook in kleine cafés of gelegenheden, erg lekker klinken en de klanten niet wegjagen, omdat het volume helemaal naar maat is in te stellen.
U speelt ook op stalen bekkens waardoor u met de hoofdtelefoon op werkelijk het gevoel krijgt dat u akoestisch aan het drummen bent!

Niet voor niets heeft Maatwerk In Drums meer dan 100 akoestische drumstellen omgebouwd en afgeleverd aan tevreden klanten!
Mocht u zelf een 5-delig akoestisch drumstel hebben dat u wilt laten ombouwen, dan is de prijs € 3.050 incl. BTW.
Bij deze prijs zijn de ATV AD5 module, twee getriggerde crashes met dempfunctie, ride met bell functie, hihat incl. controller en gaasvellen inbegrepen. Bij aanlevering van een eigen kit, kijken we wel naar de kwaliteit en/of deze geschikt is voor ombouw.

Uiteraard kunt u alles zelf bepalen. Hoe uitgebreid, al wilt u 5 toms en 2 floors, 7 crashes, met een speciaal rack (zoals de ombouw linksonder) bepaalt u zelf!
Ook inruil van uw elektronisch drumstel (ATV en Roland) is bespreekbaar, evenals akoestische drumstellen tot een waarde van € 750.

 

U bent van harte welkom na het maken van een afspraak om uitgebreid alles zelf te proberen en de mogelijkheden door te spreken

Wat krijgt u voor € 3.495 ? Het drumstel een Tama Imperialstar. Deze sets zijn in verschillende kleuren en afmetingen te bestellen. Deze 5-delige ketelset wordt geleverd met de geweldige ATV AD5 module met SD kaart, 12 kits i.p.v. 5 en 119 instrumenten i.p.v. 49.

De 2 crashes hebben een dempfunctie, de ride een mooie gevoelige bell functie en een zeer snel reagerende hihat.
De 2-laags meshheads hebben een zeer goede response en de kick is voorzien van een 3-laags meshhead voor een goede absorptie zodat de beater niet teveel "stuitert"

Een omgebouwde nieuwe Tama Imperialstar is alleen een ketelset, dus exclusief kruk, baspedaal, hihatstandaard en cymbalstands.
Maar zoals op de foto's te zien zijn. kunt u elk drumstel bij mij betstellen om om te laten bouwen!
Uiteraard kunt u volledig uw wensen aangeven of uw eigen drumstel laten ombouwen. Een mooi rack, 3 toms en 2 floors, 6 crashes, een Mimic Pro module etc. Vrijwel alles is mogelijk!
Door het lage eigen geluid van een ombouw worden ze veel gebruikt op podia, theaters. kerken en in muziekstudio's.
Maar uiteraard ook om gewoon heerlijk thuis te drummen, zonder de omgeving tot last te zijn!

Door het aanklikken van de link onder de foto hiernaast, wordt u naar een andere site gestuurd, waar u meer informatie vindt over de mogelijkheden, prijzen en voorbeelden.
Alvast hartelijk dank voor uw interesse!